Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Найденов: Трябва да се върви към избори час по-скоро, с това ръководство на БСП

Снимка: БГНЕС
Трябва да се върви към избори час по-скоро, с това ръководство на БСП. Това заяви министъра на отбраната  Ангел Найденов след след официалната церемония в Казанлък по изпращането на последния ни контингент за Кандахар.

Той не изключи Националният съвет на партията да повдигне въпроса за оставки и за извънреден конгрес, но според него, такъв на този етап не е необходим. Ангел Найденов отрече появилите се в публичното пространство слухове, че може да е следващият лидер на партията и каза, че няма подобни амбиции, а и не се вижда в тази роля.

На въпрос на "Хоризонт" защо в най-бедната държава в ЕС и в едно общество с толкова много леви очаквания БСП не беше припозната като лява партия и не се ли дължи това на дясната политика на правителството, Ангел Найденов отговори, че в рамките на този кабинет, по-скоро експертен, е намаляла тежестта на кризата върху гражданите и натиска върху бизнеса. 

За загубата на изборите има много причини, каза Ангел Найденов и като първа посочи вътрешнопартийни проблеми. Една от причините за загубата, но според него без да е най-важната, той посочи и неудовлетвореността от работата на кабинета Орешарски.

Министър Найденов не пожела да отговори и на въпроса дали на едни следващи избори АБВ ще обере русофилския и крайнолевия вот.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44