Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан: Време е за отговорни консултации при президента

| обновено на 10.06.14 в 16:53
Снимка: БГНЕС

Ако мандатоносителят е взел своето окончателно решение, време е за отговорни консултации и естественото им място е при държавния глава, заяви на извънредна пресконференция лидерът на ДПС Лютви Местан.

Коментарът на Местан е свързан с искането на Сергей Станишев за предсрочни избори още през юли.

Ние докрай останахме лоялни на кабинета „Орешарски“ с тезата, че в рамките на 42-рото НС може да има само правителство с премиер Пламен Орешарски, каза още Местан.

Той припомни, че ДПС е имало най-вярната позиция по отношение на „Южен поток“ – да се реализира само в диалог с Брюксел.

Политическата ситуация се изкушава към думи, и то много излишни и тежки, каза Лютви Местан като той самият призна, че знае цената на всички тези думи и ще бъде кратък. 
Той припомни, че на пресконференцията на ДПС през миналата седмица не е била произнесена окончателната присъда над кабинета на Пламен Орешарски и ДПС са останали до края лоялни към правителството, тъй като в рамките на 42-то Народно събрание не е имало друга формула, освен програмния кабинет на Орешарски. Пресконференцията не е предопределила, а е ускорила вземането на вярното решение в интерес на българските граждани - предсрочни избори, коментира Местан.
ДПС като последователна евроатлантическа партия е заела и най-вярната позиция  за "Южен поток" - много важен за редица страни проект, който не може да бъде реализиран въпреки Брюксел, а с партньорството именно на Брюксел, каза в заключение лидерът на ДПС Лютви Местан.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44