Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен и Търговище се родиха бебета, тежащи над 5 килограма

В родилното отделение на Сливенската  болница се роди момиченце с тегло 5 кг 280 грама и дължина 56 см. Майката е на 24 години, от град Стралджа. Поради очаквания едър плод, раждането е извършено със секцио. Родилката  и бебето са в добро състояние. Това е най-тежкото бебе, родено през последните години в Сливенската болница.

Момченце с тегло от 5 килограма и 100 грама и дължина 54 сантиметра се роди в Акушеро - гинекологичното отделение на болницата в Търговище. То е първо дете на Сабрие Ахмедова на 24 години от село Крепча. Поради очаквания по-едър плод, раждането е предприето 15 дни по-рано и е извършено със секцио, сподели доктор Емил Абаджиев - началник на отделението.

Килограми над пет, пет и сто са относителна рядкост в национален  пък и в световен мащаб. Такива бебета се раждат веднъж на четири пет години, но тук по-интересното беше, че ако не бяхме извършили раждането по-рано, след около три седмици, когато беше термина, щяхме да имаме бебе около 6 килограма. В момента и двамата са в прекрасно състояние.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44