Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жури от 100 изявени личности избира носителите на наградите „Икономика на светло“ – 2013 г.

2
Снимка: БГНЕС
От днес, деня, в който честваме празника на икономистите в България, започва процедурата по гласуване за победителите в първото издание на конкурса за Награди „Икономика на светло“ за 2013 г., организирани от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Предпочитанията си към номинираните в три категории участници ще даде експертното жури, специално създадено за целта, в което участват 100 изявени личности от областта на икономиката, научните среди, бизнеса, финансите, политиката, медиите.

Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да награди водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сиви практики. Номинациите са били определени чрез отворена обществена анкета през май в три категории.

Резултатите ще бъдат оповестени на специална церемония, която ще се проведе на 24 юни. Номинираните в категориите ще получат грамота, а победителите – специално изработена за конкурса статуетка „Икономика на светло“.

Подробности за конкурса и за борбата със сивата икономика чуйте в разговора в студиото с д-р Милена Ангелова – гл. секретар на Асоциацията на Индустриалния капитал в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия