Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик ще бъде открит паметен знак на загиналите наборни военнослужещи

Снимка: БГНЕС

В Пазарджик ще бъде открит паметен знак на загиналите наборни военнослужещи. По данни на Комитета на родителите и близките на загиналите и пострадали в казармата, над 600 наборници са починали, докато са отбивали задължителната военна служба. Един от тях е Мартин Симов, син на Юлия Симова, която отправя послание:

Да не се забравя, че в България е имало наборна военна служба, че по времето на тази наборна военна служба нелепо в мирно време са загинали много 18-19-годишни момчета. Това не трябва да се повтаря и ние се противопоставяме категорично на псевдопатриотични идеи за възстановяване на наборната военна служба. Това е нещо, което нас много дълбоко ни е засегнало. Това е коствало живота на нашите синове и съществуването всъщност на нашите семейства. Който желае да служи в армията, вече има професионална армия, може там да се насочи. Повече млади момчета да не загиват безсмислено в казармата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44