Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Този парламент е изчерпал потенциала си за всякаква законодателна дейност

Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов заяви в кулоарите, че парламентарната група отказва да влезе в пленарната зала, защото този парламент е изчерпал потенциала си за всякаква законодателна дейност. Цветанов не се съгласи с обвиненията, че ГЕРБ бламира предвиденото за днес обсъждане на предложенията за референдум, внесени от президента и от Инициативния комитет:

Единственото, което може да мотивира всичките парламентарни партии, е, когато има ясна визия – кога се насрочват предсрочните парламентарни избори, една ясна програма кое е законодателството, което ще бъде приемано от 42-рото НС, свързано с европейското синхронизиране, и всичко това, което би могло действително да бъде постигнат политически консенсус. Всеки ден в 9 часа парламентарната група на ГЕРБ е тук, в парламента, но всеки ден в зависимост от това дали управляващите успяват да осигурят мнозинство, ние тогава участваме в дебати. Не бламираме Инициативния комитет, но сами разбирате, че този парламент отдавна вече е изчерпал всякаква възможност да прави каквато и да било законодателна дейност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44