Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клисарова: Печатницата на МОН няма задължително да издава учебниците

Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Анелия Клисарова обяви, че печатницата на просветното министерство няма задължително да издава учебниците, ако се приеме идеята за един учебник по предмет.

Това е въпрос на качество и на цена. Например всички говорите за тежките раници. Не мислите ли сега, че се избира малко по-тежка хартия, малко повече страници, за да е от 220 да стане 320 страници. Това на кого е необходимо и какво качество гарантира? Нека тези издателства и тези творчески колективи, които са работили сега, да се включат в помагалата, да има два вида помагала - помагала, които ще помогнат да се утвърдят тези знания, които са в учебника, и помагала, които ще помагат да надграждат тези знания. Нека да видим творчеството и на учителя, индивидуалният подход към класа. Има класове на много високо ниво, децата са с възможности, подпомогнати от родители. Те искат да надграждат. Има за съжаление региони и деца, на които им е необходимо повече време.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44