Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НЗОК ще заплаща изцяло 177 медицински изделия

Националната здравноосигурителна каса ще заплаща изцяло 177 медицински изделия, като сърдечни клапи, коронарни и периферни стентове и тест-ленти. За първи път е изготвен публичен и достъпен за граждани и специалисти списък на медицински изделия, което гарантира легитимността както на вносители и производители, така и на самите изделия.

Списъкът на медицинските изделия, прилагани в извънболничната помощ, които Касата ще заплаща, е напълно обновен. Действащият до момента списък е приет през 2007-а г. и много от продуктите вече са оттеглени от пазара, което създаваше напрежение и неудобство от страна на пациентите и лекарите. Броят на тест-лентите при интензифицирано лечение с инсулин, които Здравната каса ще заплаща, е увеличен двойно -  от 150 на 300 бр. годишно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44