Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москов: Три дни след евроизборите България е подписала с "Газпром" за строежа на "Южен поток"

| обновено на 12.06.14 в 18:45
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок разполага със сигурна информация, че 3 дни след евроизборите България е подписала договор с "Газпром" за строежа на "Южен поток". Това съобщи за "Хоризонт" Петър Москов:

Реформаторският блок има сигурни доказателства затова, че  буквално дни след провеждането на евроизборите е подписано споразумение между правителството и „Газпром“ за строежа на Южен поток в България. Това е два дни преди Орешарски под конвоя на американски сенатори да каже, че спира Южен поток. Той трябва да знае, че БЕХ и енергийният министър са подписали договора за строеж и трябва да знае, че не може да скрие тази информация.

В петък премиерът Орешарски и министърът на енергетиката Драгомир Стойнев ще бъдат изслушани в НС за проекта. Реформаторите очакват да чуят:

Ясните параметри, подписани в договора за строеж, причината да се подпише този договор за строеж и Орешарски да признае фактите и да каже, че Южен поток в този си вариант не може да бъде строен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44