Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветът за сигурност на ООН осъди всички прояви на тероризъм в Ирак

Снимка: www.un.org

Съветът за сигурност на ООН осъди всички прояви на тероризъм в Ирак и призова спешно да започне диалог между всички страни в конфликта, предаде Франс прес. 15-те страни членки на Съвета заседаваха в продължение на два часа, през които изслушаха представяне на ситуацията от специалния пратеник на ООН в Ирак Николай Младенов.

Бойците от организацията "Ислямска държава в Ирак и Леванта" напредват към столицата Багдад, след като превзеха обширни територии в северозападната част на Ирак. Армията засега изглежда неспособна да спре настъплението на ислямистите, макар че беше обявено началото на специална операция срещу тях.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44