Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият американски президент Джордж Буш отпразнува 90-ия си рожден ден, като скочи с парашут

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джордж Буш - старши сам си направи подарък за 90-ия си рожден ден. Въпреки възраженията на своя лекар, на съпругата Барбара и на семейството си 41-вият американски президент не се отказа от желанието си да направи скок с парашут.

Тъй като страда от "Паркинсон", той се придвижи с инвалидна количка до хеликоптера, от който трябваше да скочи. Придружен от друг парашутист, защото не може да движи краката си, Буш погледна от високо своя любим Кенибънкпорт и се приземи успешно, недалече от дома си, макар и не съвсем меко. Това обаче не помрачи усмивката и настроението му. Съпругата Барбара го посрешна с целувка, а синът с прегръдка.

Бившият американски президент е военен летец, а първият си скок с парашут прави през 1944-та г. По времето 1989 -1993-та г. и като президент в Белия дом той продължава да поддържа добра форма с бягане, тенис и голф. Деветдесетият си рожден ден Джордж Буш старши отпразнува, освен със забележителния си скок с парашут, и с 200 гости, дошли да го поздравят в лятната му вила в Кенибънкпорт, щата Мейн.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44