Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община ремонтира 49 детски градини и училища

Ирина Савина
Снимка: Евелина Стоянова

Над 7 милиона лева е предвидила Столичната община за ремонт на училища и детски градини. През юли и август ще бъдат обновени 37 сгради, информира замeстник-кметът по строителство Ирина Савина /на снимката/. Общият брой на предвидените за ремонт детски градини и училища е 49. В програмата за ремонтни дейности на Столичната община за тази година са заложени 43 обекта. От реализираните икономии ще бъдат обновени сградите на още 6 детски градини и училища, посочи Савина:

Опитахме се да планираме програмата за ремонти тази година, така че да бъдат разпределени децата, съответно както всяка година, в близки детски градини, за да не нарушаваме техния процес на посещаемост в детските заведения. В същото време ремонтните дейности трябва да приключат до 15-и септември в училищата, за да не нарушаваме учебния процес и да не се налага реорганизация в други училища.

През  юли в София ще бъдат дежурни 122 детски градини, като през август броят им е 72, информира Мария Минчева - началник на Дирекция "Образование":

Ако има някои родители, чието дете няма място в дежурна детска градина, могат да се обърнат към Дирекция "Образование", за да се окаже съдействие и съответно да бъде пренасочено там, където има работеща детска градина.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44