Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дупничани направиха жива верига пред бившия турски конак

Дупница конак
Снимка: БГНЕС

Десетки жители на Дупница организираха жива верига пред бившия турски конак в центъра на града. Сградата, която от десетилетия е паметник на културата и артгалерия, бе опасана с български трикольори. По този начин дупничани изразиха категоричната си позиция конака да остане на общината, която води съдебен спор с мюсюлманското вероизповедание за собствеността. Протестът е организиран в деня, когато в софийския апелативен съд се гледа делото по искане на Мюсюлманското вероизповедание да бъде прието за наследник на вероизповедните общини.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44