Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само трима доброволни кръводарители се включиха в акцията в Шумен

Само трима доброволни кръводарители се включиха в днешната акция в Шумен, организирана от Центъра по трансфузионна хематология при болницата и БЧК. Кампанията е посветена на утрешния Световен ден на доброволния кръводарител. В Шуменска област годишно кръв даряват около 2 900 души, съобщи Галя Григорова от Центъра по трансфузионна хематология:

В Шумен се опитваме да се справим. На никой болен не отказваме кръв. Няма хора, починали от кръвозагуба. Опитваме се да помагаме и на семействата с хронично болни, които ежемесечно се нуждаят, а по принцип дефицитните групи са тези, които нямаме в момента. Понякога има периоди, в които има болни от една и съща група, а нямаме налични такива.

Болницата в Шумен поддържа регистър с доброволни и картотека с платени кръводарители, преминали през изследвания, към които специалистите се обръщат при необходимост.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44