Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клисарова: Над 7 000 писма са получени само за седмица в МОН с предложения по новия закон за средното образование

Снимка: БГНЕС

Над 7 000 писма са получени само за седмица в министерството на образованието от учители, родители и гимназисти с предложения по новия закон за средното образование.  Министър Анелия Клисарова обобщи кои са ключовите проблеми:

Много се дискутира въпросът за повтарянето на учениците между първи и четвърти клас. До кой клас трябва да повтарят и трябва ли от четвърти, ако не са достатъчно подготвени, да отидат в пети? Психолозите са на едно мнение, учителите са на друго мнение, родителите също са раздвоени. Може би най - се обединява, че първи-втори не, но вече от трети-четвърти трябва да бъдем по-строги. Също как трябва да е регламента за частните занимални - че те трябва да имат много по-строг контрол и че трябва да има някакъв регистър на тези частни занимални. Там повече от родителите се притесняват от това. Искат да имат гаранция за качество на своите деца.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44