Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от зелено училище в Банско пострадаха от стомашен вирус

| обновено на 14.06.14 в 14:53
Снимка: БГНЕС

Седем деца, част от група, която е на хотел в Банско, са потърсили лекарска помощ в болницата в Разлог със симптоми на хранително отравяне. На две от тях е даден солев разтвор, всичките седем са върнати в хотела, няма опасност за състоянието им. След прегледите било установено, че стомашен вирус, а не хранително отравяне е причината за неразположение на децата
Децата са били на  зелено училище в Банско и са почувствали неразположение още пи пристигането си. 
В началото на юни, 12 деца от софийско училище бяха лекувани в Разлог с хранително отравяне. Установи се, че храната им е заразена вторично със стафилококи от ръцете на персонала на хотела и сладкарска работилница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44