Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бареков: Не съм разпитван от прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков заяви, че досега не е разпитван от прокуратурата, въпреки че има два сигнала срещу него - един от "Протестна мрежа" и един, подаден от самия Бареков. Той каза, че не е зависим нито от Делян Пеевски, нито от банкера Цветан Василев

Бареков посочи, че няма да присъства на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, тъй като не е поканен и ще бъде в Хърватия, където се събират евроконсерваторите. 
Лидерът на "България без цензура" започва политически разговори за това кои ще са коалиционните му партньори за предсрочния вот. Според него е възможна коалиция с "Националния фронт за спасение на България" и вече е водил разговори с Валери Симеонов. Той бе категоричен, че няма да преговаря с ДПС, БСП и ГЕРБ. На 15 юли ще са готови варианти за депутатски листи. 
На въпрос дали ще напусне Европарламента, ако стане депутат в България, Бареков отговори:
Какъвто народа каже, аз мисля, че октомври месец може и да съм министър-председател
За случващото се между Делян Пеевски и Цветан Василев Бареков беше категоричен:
Към този момент отношението ми към тях е тотално неутрално, и въобще не ми пука. Но, ако нещата продължават да ескалират, може да стане брутално, но аз съм политик, аз съм много нива вече над такива прояви. тая битка между Пеевски и Василев май едно нещо ви показа на вас, че Бареков нито е в този мач, нито под някаква форма е зависим от двамата. И май съм на друго ниво вече. 
Бареков коментира и случая с претърсването на сградата, в която се намира телевизия ТВ7, чийто бивш шеф бе той:
Като мениджър аз не бях съгласен с прехвърлянето на телевизията в тази сгради. Разбрах, че тази сграда се ползва за офиси и се дава под наем, че там има фирми, свързани с Василев, но решението се взе от Борда на директорите. Сега стана така, че телевизията стана една случайна жертва на тази акция на прокуратурата и на полицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44