Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ево Моралес призова за прекратяване работата на Съвета за сигурност на ООН

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Боливия Ево Моралес призова за прекратяване работата на Съвета за сигурност на ООН. На срещата на групата Г 77 + Китай, която се провежда в  латиноамериканската страна, Моралес каза, че Съветът не отговаря на задачата да гарантира мира между държавите и го нарече Съвет за имперска намеса. Според него са необходими международни организации, които да способстват за унищожаването на световните йерахии и за равенство на страните. Президентът на Боливия покани Русия да се присъедини към организацията, която е най-голямото обединение на развиващите се държави. 

Според организаторите заключителната декларация на форума ще се фокусира върху Целите на ООН за хилядолетието: намаляване на крайната бедност и детската смъртност, достъп до образование, равенство между половете и постигане на устойчиво развитие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44