Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 сигнала са подали пловдивчани на тел. 112 след мощната буря снощи

Пловдив Буря
Снимка: БГНЕС

Над 200 са подадените от граждани сигнали на тел. 112 след разразилата се тази нощ в Пловдив мощна буря със силен вятър и проливен дъжд. Няма пострадали хора след стихията. Минути след полунощ вихърът изтръгна много дървета и пречупи клони, а поройният дъжд превърна множество улици в реки. Бурята причини и моментно спиране на уличното осветление. Почти всички основни булеварди в Пловдив - „Васил Априлов”, „Шести септември”, „Цар Борис Трети Обединител”, „Пещерско шосе”, „Копривщица”, „Христо Ботев” - бяха затворени частично заради паднали дървета, възпрепятстващи движението по тях. 

До 9 часа са отработени 76 от подадените сигнали, съобщи за Радио Пловдив говорителят на Пловдивската пожарна Георги Кунев.  13 от сигналите са за отводняване на избени помещения и приземни етажи на жилищни и обществени сгради, 61 са отбаротените сигнали за паднали дървета и клони. От полунощ са мобилизирани всички 12 екипа на Областната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив. Спасителите продължават отводняването на помещения и разчистването на паднали дървета и клони в целия град.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44