Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Уилям е по-популярен от британската кралица

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Принц Уилям е по-популярен от британската кралица, показва проучване на „Индипендънт он сънди”. Анкетата показва освен това, че дори и не особено популярни членове на кралското семейство са предпочитани пред водещите политици.

С 68% одобрение принц Уилям е най-популярният член на кралското семейство във Великобритания. Кралицата изостава на 63%, а нейният син и баща на принц Уилям – принц Чарлз – се радва на 43-процентно одобрение. Това, което обаче прави голямо впечатление в проучването, е, че дори не особено почитания принц Чарлз изпреварва политика с най-висок рейтинг в момента – кмета на Лондон Борис Джонсън.

Анкетата показва и известни промени в подкрепата на британските партии. Лейбъристката партия в опозиция продължава да води с 34 процента, но консерваторите бележат 3-процентно подобрение с 32 на сто за сметка на Партията за независимост на Найджъл Фараж, която има отстъпление с 1 процент след еуфорията около европейските избори. През февруари Найджъл Фараж бе най-популялния лидер на партия, но последната анкета показва, че премиерът Дейвид Камерън си е върнал първата позиция, макар и с минимална подкрепа от 2 на сто.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44