Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молебен за българските журналисти ще бъде отслужен в "Света Неделя"

Снимка: bg.wikipedia.org

В столичния катедрален храм "Света Неделя" ще бъде отслужен молебен за българските журналисти по повод отбелязването на 170-ата годишнина от началото на българската журналистика и 120 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

Именно в храма "Света Неделя" се е състоял първият молебен за българската журналистика с участието на висшия клир на Българската православна църква. Обособяването на официалната църковна журналистика става с учредяването през 1900-та година на официалния орган на Светия Синод "Църковен вестник". 20 години по-късно той започва да издава като своя притурка и списание "Духовна култура".

Молебенът ще бъде отслужен от Бранитския епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44