Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнали за щети от дъждовете в София могат да се подават на специален сайт

Снимка: Ивайло Михайлов

Сигнали за щети от поройните дъждове в София вече могат да се подават на специален сайт чрез страницата на Столичната община в интернет. Дежурни екипи от дирекция "Сигурност" ще реагират на всеки сигнал, посочва ръководителят Красимир Димитров:

Идеята да направим такъв сайт е да подпомогнем гражданите в изпращането на сигнали и снимки на места, в които мислят, че има опасност, примерно на открити шахти, на опасно паднали клони, да направят снимка и да я пратят на нашия сайт. Същият сигнал ще дойде при нас в Оперативния дежурен център и видеонаблюдение. Там дежурният, който получава сигнали и от 112, и от други служби за инциденти, ще види снимката, описанието на гражданите, това, което са пратили, местонахождението, GPS координатите, и най-важното, ще има кой да реагира, тъй като имаме звено за аварийно-спасителни дейности, то показа своята си функционалност, тъй като ние имаме вече на месец над 200 отработени сигнали. 

Освен за жалби и сигнали на гражданите на новия сайт може да се подава информация за организиране на масови мероприятия в града, информира още Красимир Димитров, началник на Дирекция "Сигурност" в Столичната община. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44