Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А. Найденов: Няма да се определи дата за предсрочните избори на заседанието на КСНС утре

| обновено на 16.06.14 в 18:15
Снимка: БГНЕС


На утрешното си заседание Консултативният съвет за национална сигурност няма да определи дата за провеждането на предсрочните избори. Това заяви говорителят на БСП и министър на отбраната Ангел Найденов след заседанието на Изпълнителното бюро на левицата.

Лидерът на БСП Сергей Станишев получи мандат да проведе политически консултации с парламентарно представени и извънпарламентарно представени партии и институции, за да се види коя е най-подходящата дата за предсрочните избори. Ангел Найденов заяви:

Гледаме на предстоящото обсъждане в рамките на Консултативния съвет на период за провеждането на предсрочни избори и съответно на дата като на първа стъпка. Следователно не очаквам утре да бъде фиксирана дата, но нека да оставим все пак и някакво пространство за изненади. Продължаваме да държим на бързи парламентарни избори, които, разбира се, трябва да бъдат съобразени и със съответните задачи, които предстои да бъдат реализирани в рамките и на дейността на правителството и съответно на НС.

Оставката на правителството е продукт  на определянето на периода и съответно на датата, защото сами разбирате, че след тази оставка текат определени срокове, обвързани с Указа на президента , в който трябва да бъде определена датата за провеждане на предсрочните парламентарни избори. Следователно, не може оставката да предшества разговорите и съответно мнението на политическите формации.

Докато правителството подаде оставка, МС и НС ще провеждат своите заседания.

Още по темата чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44