Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската комисия отпусна на Украйна 500 милиона евро

Снимка: europa.eu

Европейската комисия отпусна на Украйна 500 милиона евро, които са първи транш от програмата за макроикономическа подкрепа на страната. Те ще могат да бъдат използвани и за покупка на природен газ. Говорител на ЕК обясни, че парите са предназначени за бюджетна подкрепа и от украинското правителство зависи за какво точно ще ги изразходва.

Сумата е част от предвидените за Украйна общо 1 милиард и 610 милиона евро, 100 милиона от които вече бяха отпуснати преди месец. Следващите траншове ще бъдат обвързани с прилагането на конкретни политически и икономически мерки, свързани с управлението на публичните финанси, търговската и данъчна политика, антикорупцията, стабилизирането на енергийния сектор и защитата на най-уязвимите домакинства.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44