Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Не съм доволен от отговорите на Орешарски за "Южен поток"

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не е доволен от отговорите на премиера Пламен Орешарски по време на Консултативния съвет за национална сигурност по отношение на проекта "Южен поток":

Включително стигна до там да ми каже, че не е чел пълномощното, с което и какво точно сме отказали да преговаряме ние в Европейската комисия, по-точно сме дали те да преговарят, а не го бил чел пълномощното. Не чел договора, не чел това, не чел онова, не знаел какво пише в рамковото споразумение за Седми реактор. Това до голяма степен още повече ме плаши, защото няма как да не ги е чел, няма как да не ги знае, но може би са толкова нелицеприятни, че не посмя да го каже, защото се протоколираше съвета.
Бойко Борисов коментира, че е постигнато съгласие оставката на кабинета да се подаде два месеца преди изборите: 
Оставката би трябвало да се дава отзад-напред да се почне, от 28-и септември - 12-и октомври - една от трите дати, която се приеме след консултации в парламента. Но гарантираха, че няма да се отметнат, защото те може да се отметнат утре пак. Би трябвало отзад-напред да се тръгне, да се тръгне тогава със служебно правителство, защото юли месец всички се съгласиха, че това било на инат и на екзотика.
Ако днес депутатите гласуват решение за провеждане на национален референдум за изборните правила, то той трябва да се проведе до 17 септември, смята също Борисов: 
Вече имаме  нова хипотеза и за референдума. Ако тръгне днес да се гласува референдум, той до три месеца трябва да се проведе. Това означава до 17 септември да се проведе, а сме се договорили за другите избори да 28 септември - 12 октомври. Това означава, че ако днеска се вземе това решение, трябва да се похарчат още 20-30 милиона в рамките на две, три седмици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44