Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет осъдителни присъди за ромска фамилия от Плевен

С пет осъдителни присъди за трафик на хора и пране на пари завърши разследването на съвместния екип от прокурори и следователи от Германия и България. В престъпната дейност участва цялата ромска фамилия Беркови - майка, баща, две дъщери и зет от Плевен. 

Три от присъдите за склоняване към проституция и сводничество, са постановени от съда в Бремен. Божидар Берков е получил 4 години лишаване от свобода, Райна Беркова - 3 години лишаване от свобода, а дъщеря им Марина - 2 години условна присъда. 

Събраните данни показват, че фамилията е разполагала с огромен финансов ресурс, скъпи автомобили и злато, придобити от наемането на момичета за сексуални услуги. Сводниците жестоко ги експлоатирали, упражнявали дори физическо насилие. 

От съда в Плевен за трафик на хора са осъдени Юлияна Беркова, другата дъщеря на семейството, и Ивайло Ячков, неин съпруг. И двамата са се признали за виновни и след съдебно споразумение присъдите им влизат в сила веднага и нямат право на обжалване. Те вече имат и присъди за пране на пари. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44