Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливните дъждове наводниха 10 къщи в шуменското село Суха река

Снимка: Цветомир Цветанов
Десет са наводнените къщи в Суха река след пороя, излял се над селото в понеделник срещу вторник през нощта. Три селскостопански постройки са разрушени напълно, а животните, отглеждани в тях, са удавени от високите води на реката. 

Унищожени са посевите във всички къщи, през които е минала придошлата вода. Това са последните данни на комисията от Велики Преслав, която вчера беше в Суха река, за да направи оценка на щетите. Днес ще бъдат заснети пораженията по домовете и стопанските постройки. Предстои да се направи оценка и на разрушенията на уличните настилки на селото, каза заместник-кметът на Велики Преслав Мустаджан Шабан.

Той обясни, че днес специалистите ща разговарят с хората, чиито домове бяха наводнени, а в края на деня ще се направи пълен опис на загубите, за да може да се кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за обезщетения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44