Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дизайнери съветват: Българските политици да шият костюмите си по поръчка

Снимка: БГНЕС
България има най-модерните фабрики за производство на мъжки облекла, казва  Мартин Йорданов - управител на русенска модна компания на форум,  посветен на мъжката бизнес мода. Причината нашата страна да се очертава като водещ производител е късното й развитие в бранша. Спазването на сроковете за доставка на материали и усъвършенстването на връзката клиент - дизайнер - фабрика е основна цел в модния бизнес както у нас, така и по света.

Забелязва се тенденция мъжката мода дори да изпреварва дамската, казват модните специалисти. Традиционно костюмът е най- предпочитаното облекло за бизнесмените и политиците. Много малък процент от българските политици се обличат добре и според последните модни тенденции, сподели дизайнерът Любомир Дойчинов - Любие. Обличат се като от зрънчо, обясни той.

Дизайнерите съветват българските политици да шият костюмите си по поръчка, за да могат по-добре да разкрият своята индивидуалност и авторитет, а не да следват еднотипните конфекции.

Гледайте им ръкавите, винаги трябва да се вижда ризата. Не се ли вижда, значи му е изцапан ръкава, шегува се Мартин Йорданов.

Фирмата, която той управлява, е дарила 205 сака за пенсионери и костюми за абитуриенти от домове за сираци. Управителят споделя още, че в цял свят вече се търси европейска стока, което дава шанс на българската индустрия да пробие в бранша. Дори китайски фирми са купувари материали от България. Фабриката е успяла да достигне и до американския пазар, обличайки топ мениджърите на Вашингтон. Като признание за добре свършената работа екипът на фабриката, начело с управителя й Мартин Йорданов, лично били приети от 83 - годишния шивач на американския президент Барак Обама - Джордж Дипари, който споделил с тях своите умения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44