Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР отчете намаляване на битовата престъпност и разходите си за издръжка

Снимка: БГНЕС

Намаляване на битовата престъпност и на разходите за издръжка на МВР за последната година отчете министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на пресконференция в министерството.

През последната година МВР се е разделило с 400 автомобила и с близо 500 имота, каза Йовчев на последната му, по неговите думи, пресконференция като министър. Той обясни, че са ограничени разходите за издръжка на министерството и са прекратени дарения, търговска дейност и неправомерно използване на сила и помощни средства.

По повод съкращенията вътрешният министър обясни, че за момента администрацията е намалена от 30% на 18%, като до края на юли тя трябва да стане 15%.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров от своя страна обясни, че битовата престъпност е намаляла с 10%, тъй като за последната година са извършени 47 556 престъпления. Разкриваемостта е 32% или 15 609.

По повод инцидента от тази сутрин, в който неизвестен хвърли бомба в двора на Димитър Вучев-Демби, Цветлин Йовчев обясни, че в София няма да бъде допусната нарковойна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44