Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветник в Стара Загора обвини служител на полицията в търговия с влияние

Общинският съветник от ГЕРБ в Стара Загора Мануил Манев обвини на пресконференция служител на МВР в търговия с влияние. По думите му, служителят осигурил адвокат на задържани в полицията роми, които пребили късно снощи двама младежи на кръстовище.

Конфликтът между четиримата избухнал в района на болница "Проф. Стоян Киркович“. Последвало преследване и на кръстовището с улица "Отец Паисий“, на червен светофар ромите слезли от автомобила си и пребили с метален предмет двамата младежи в колата им, които чакали да светне зелено. После се качили в "Пежо“-то си и избягали, но били заловени минути по-късно от полицията.

Мануил Манев отишъл във Второ РПУ, помолен за съдействие от родителите на единия пострадал младеж - IT специалист в община Мъглиж. Там станал свидетел на това как цивилен служител на полицията влязъл в районното управление, разговарял с родителите на задържаните роми, а след това им осигурил по телефона и адвокат. Това по думите на общинския съветник е недопустима търговия с влияние и уронва тежко престижа на полицията. От пресцентъра на областната дирекция на МВР заявиха, че по случая е образувана вътрешна проверка.
Единият от пострадалите е с комоцио и натъртване, но е отказал прием в болница. Другият -  със спукана подбедрица на левия крак е приет в реанимация днес и са му назначени изследвания и консултация с неврохирург.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44