Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бурята в София причини проблеми с отводняването

Снимка: БГНЕС

Във връзка със силните валежи и вятър в София в общинския център са получени сигнали на дежурните телефони за паднали клони, завирявания и проблеми с отводняването, съобщиха от Столична община.

Най-много сигнали са постъпили от района на Банкя, където е имало буря. Сигналите са за паднали клони от дървета и проблеми с отводняването. На място е изпратен екип на звеното за аварийна-спасителна дейност към Столичната дирекция по обществен ред и сигурност и противопожарен екип. 

В "Средец" на ул. "Биримирски извор" се е образувало завиряване, където също е изпратен екип. Работи се и по сигнали за отводняване на подлези в район "Триадица". Следи се нивото на всички общински язовири и то е в норма.

Във връзка с повишаване на количеството вода в транспортен подлез "Надежда" заради валежите бе променен за известно време маршрутът на трамвайни линии 1, 6, 11,12,19. Идващите от Илиянци обръщаха при метростанция Хан Кубрат, а идващите от центъра 1,6 и 12 на надлез "Надежда", а 11 и 19 обръщаха на Централна гара. По-късно бе възстановено движението им по нормалния маршрут.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44