Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Турия се нормализира

Снимка: БГНЕС

Обстановката в село Турия, община Павел баня, се нормализира, след като в неделя вечер селото беше наводнено при внезапното покачване на водите на река Турийска. Вчера и днес работници, осигурени от Общината, почистваха тинята от залетите от вълната около 60 къщи и дворове.

Продължава и оценката на щетите на всяко пострадало домакинство от комисия, назначена със заповед на кмета на Павел баня Станимир Радевски. Изчисляват се и разходите за възстановяването на разрушения от наводнението път. Средствата трябва да бъдат отпуснати от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към Министерския съвет.

В селата от общината са поставени специални кутии за набиране на дарения за засегнатите от стихията семейства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44