Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Турия ще получават обезщетения само с нотариален акт и разрешително

Снимка: БГНЕС

Продължава оценяването на щетите от наводнението в село Турия. Обезщетения ще получат собствениците на къщи, които могат да представят нотариален акт и разрешително за строеж, заяви за "Хоризонт" Станимир Радевски, кмет на община Павел баня.

Голяма част от пострадалите 60 къщи, които бяха наводнени от внезапното прииждане на река Турийска, са кирпичени и са строени преди близо век. Ако собствениците им не могат да представят разрешително за строеж, няма да бъдат обезщетени, защото това е едно от изискванията на междуведомствената комисия.

На всички пострадали домакинства са раздадени препарати за дезинфекция на къщите и дворовете, залети от реката, в която се вливат фекалните води на селото. Утре ще бъде извършена дезинфекция на детските и обществените заведения и в района около реката.

От Районната здравна инспекция съобщиха, че и двете проби на питейна вода, взети от различни места в Турия, са годни за пиене след извършените химически и микробиологични изследвания. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44