Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски съд постанови 20 години затвор за обвинен в убийство

Бургаският окръжен съд постанови 20 години затвор, при първоначален строг режим, за 58-годишния Любомир Симеонов. Той беше признат за виновен за хладнокръвното предумишлено убийство на регионалния директор в известна българска банка Павлинка Йовчева. Престъплението беше извършено на 23-ти септември миналата година.

Подсъдимият Любомир Симеонов се възползва от правото си на последна дума и говори пред бургаските магистрати близо един час.

Не съм срещу банковата система, а съм против корумпираните банкови служители, каза той. Отказът на банката да му отпусне кредит всъщност е мотивът за извършеното престъпление. 

Ще обжалваме присъдата, заяви адвокатът на подсъдимия Ваня Радиева:

Не сме съгласни. Считам, че наказанието е несправедливо и отговаря почти на доживотна присъда за него. Като имате предвид, че той е на 58 години, дори и наказание в размера на минимума, предвиден за това наказание - 15 години, за него пак се явява доживотна присъда.

Медиите направиха герой един мошеник, каза Йовчо Йовчев, съпруг на жертвата:

Моята съпруга е разкрила, че този човек е непочтен. Моята съпруга е заявила на нейните колеги в София, че този човек се опитва да изнудва банката чрез своите доноси, чрез своите клевети, за да се домогне до все нови и нови пари, които да похарчи след това.

Обезщетение в размер на 300 хиляди лева ще трябва да плати Любомир Симеонов на близките на Павлинка Йовчева.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в 15-дневен срок. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44