Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До април 2015 година метрото ще стигне до "Дружба"

обеля метро
Снимка: БГНЕС

До края на месец април, следващата година, ще бъде пуснато в движение метрото в жилищния квартал "Дружба". Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира строителните дейности:

По-малко от година вече хората в "Дружба" ще могат да използват метрото, както и на бизнес-парка в "Младост", един много тежък, натоварен участък. Това, което за мен е много важно, са наземните дейности. Затова обръщам внимание, че тук около километър е участъкът от булевард "Кръстьо Пастухов", който ще бъде готов и пуснат от 1-ви септември. В същото време участък около половин километър от улица "Обиколна" започва да се възстановява, а напролет и осатаналия участък, така че следващата година ще имаме един изцяло нов булевард, който е много важен за район "Дружба". Булевард "Александър Малинов" в първия си участък също трябва да бъде готов до края на месец октомври, а напролет да се прави и следващия участък, така че това го наблюдаваме внимателно, защото знаем, че движението в София е затруднено. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44