Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев намекна, че кметът на Варна Иван Портних не се е справил със задълженията си

Снимка: БГНЕС

Девет са потвърдените жертви на наводненията във Варна, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Трима души са в неизвестност и се издирват. Министър Йовчев обясни защо е имало забавяне на техниката, която е трябвало да се включи в почистването на район "Аспарухово":

Бяха направени опити с военна техника да се влезе, за да се подпомогне разчистването, но не е възможно. Прекалено бяха широки машините. От сутринта се търси вариант с други по-тесни машини, може би с техника от пристанището, да бъдат продължени действията по разчистване. Така че всичко, което можеше да се направи, е направено.

В отговор на кмета Иван Портних, който заяви, че правителството е реагирало със закъснение на трагедията, Цветлин Йовчев намекна, че градоначалникът не се е справил със задълженията си:

Кметът не е потърсил нито мен, нито главния секретар. Директорът на областната дирекция два часа безуспешно се опитва да се свърже с него. Но основно на кмета и на общината е в преките задължения както да евакуират хората, така също да се погрижат за тях, да разчистят инфраструктурата и да възстановят нормалното функциониране. Искам да ви кажа, че това е безобразно поведение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44