Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПГ на Коалиция за България ще проведе дарителска акция за събиране на средства за всички пострадали райони в страната

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на Коалиция за България ще проведе дарителска акция за събиране на средства за всички пострадали райони в страната. Това обяви заместник-председателят на групата, депутатът Атанас Мерджанов. По думите му, в този тежък за страната момент, трябва да се прояви смирение и хладнокръвие:

Нужно е да се прояви адекватност, много добра координация, което се прави в момента. Ефективно действие на службите на министерството на вътрешните работи и Гражданска защита, Пожарна и аварийна безопасност. Всеки един опит за политическа спекулация на гърба на трагедията на хората би била вредна и пагубна. Много от нашите колеги от ПГ на Коалиция за България още от снощи са по избирателните райони, там където е трагедията. Бихме искали да се обърнем с апел към всички онези служби и застрахователни компании, които имат отношение към пострадалите райони, да проявят разбиране и бързи действия. Вероятно ще се наложи бърза оценка на щетите по отношение на земеделските райони, но ще се търси и много спешна намеса и помощ от страна на ЕК за преодоляване на тежките последствия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44