Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма отказани резервации по Черноморието, въпреки лошото време

Снимка: Венета Николова

Няма отказани резервации на туристи за Българското Черноморие и полетите до него се осъществяват по график, въпреки влошените метеорологични условия през последните дни.

Към Министерството на икономиката и енергетика е създадена постоянна група за контрол, координация  и незабавна реакция в туристическите курорти след падналите проливни дъждове, съобщават от ведомството. Групата се ръководи от ресорния заместник-министър Бранимир Ботев.

Вниманието е насочено към туристическите бази и места за почивка на деца и младежи. Почивката на българските и чуждестранните туристи във всички детски и младежки бази за отдих в България протича нормално. Деца и младежи, почиващи у нас, има най-вече от Русия, Беларус, Румъния, Украйна, Молдова и Германия.

Министерството поддържа директна връзка с всички свои партньори в системата на българската туристическа индустрия и е готово  да съдейства при решаването на възникнали оперативни въпроси.

Телефоните за контакти през деня в България са 0888 505624 и 02 940 7426 .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44