Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР организира кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията

Българското национално радио организира кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията във Варна и в цялата страна. 


На площад “ Македония” в Благоевград беше дадено началото на националното турне по повод 80 годишнината на Българско национално радио.

Оркестърът за народна музика към БНР с диригент Димитър Христов и гост-изпълнителите Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов събраха на площада стотици почитатели и приятели на най-старата и авторитетна медия у нас. Концертът премина под знака на човешката съпричастност към пострадалите от последните наводнения и бе под надслов "Заедно в радост и беда". Домакините - радио Благоевград и община Благоевград подкрепиха кампанията на БНР, поставяйки на най-оживените места кутии за събиране на парични дарения в помощ на бедстващите хора, семейства, градове и села. С нестихващи овации публиката посрещна звездите на песенния фолклор Янка Рупкина и Володя Стоянов, откривайки таланта и на младата Валерия, която внесе граовски темперамент в музикалното събитие. Вечерта преди старта на националното турне в голямото концертно студио на Радио Благоевград свои стихове представиха поети от медията. Палитрата на културния салон допълваше етно-джаз трио "Шаман".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44