Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Игуменката на бургаския манастир "Света Богородица" търси помощ за почистването на църквата и стаите след водната стихия

Снимка: БГНЕС

Игуменката на бургаския манастир "Света Богородица"- майка Серафима, търси помощ за почистването на църквата и стаите след водната стихия. В четвъртък вечерта двуметрова вълна е заляла ниския етаж на светата обител, която се намира на 5 километраот бургаския комплекс "Меден рудник". Трите стаи и църквата вече са отводнени от екип на пожарната, пристигнал на място още вчера следобед. В момента обаче в манастира имат нужда от жива сила, за да се отстрани останалата тиня в помещенията.

Само жени и деца има в православния комплекс, казва 80-годишната жена. Давайте ни хора, мъже и жени, за почистване на стаите, дето са наводнени и двора, три стаи и църквата. Вода няма, остана само мърсотията.

Майка Серафима се опасява, че тази вечер отново може да има интензивни валежи, които да усложнят допълнително обстановката и целият комплекс да се окаже под вода. Храна и подслон има, само да се намерят доброволци, казва игуменката на манастира "Света Богородица" в Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44