Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди се включиха в инициативата "Живей активно"

За девети път в София се провежда инициативата "Живей активно". Хиляди се включиха във велопохода по централните софийски улици.

Организацията на толкова много хора, които искат да спортуват заедно, е трудна, разказа Чавдар Петров - един от организаторите на "Живей активно":
Ние сме много опитен екип. Правим това нещо от много години, така че досега не сме имали никакви проблеми. Имаме дечица на по 4-5 години, имаме и хора на по 80-85, което за нас е много важно, тъй като активният начин на живот е важен за хора на всякаква възраст. 
За сноубордистката Александра Жекова инициативата е прекрасна:
Все пак наистина е страхотно, че има хора, които мислят за масата хора, за активния начин на живот, които искат да отправят едно добро послание, и според мен е прекрасно, че днес сме се събрали толкова много хора, които имаме желание да се движим по-активно, да живеем по-здравословно и да променим генерално заседналия си начин на живот. 
В Южния парк са организирани различни спортни демонстрации и се дават съвети за балансираното хранене.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44