Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Паралимни отслужиха панихида за жертвите на водното бедствие у нас

отец Станислав Симеонов
Снимка: Бранислава Бобанац

Българите в Кипър изразяват своята съпричастност към потърпевшите при катастрофалните наводнения в България. 

Молебен за пострадалите и обща панихида за починалите при водното бедствие в България отслужи в църква в Паралимни, на източното крайбрежие на острова, българският свещеник в Кипър отец Станислав Симеонов. Така той и присъстващите отправиха обща молитва и духовната си подкрепа към пострадалите ни сънародници. 30-годишният български свещеник активно работи за българската общност на острова и вече станаха традиция провежданите от него служби на български език за важни религиозни празници.

До следващата неделя продължава и обявената от Съюза на българите в Кипър дарителска кампания за събиране на парични помощи за нуждаещите се след наводненията. Дарителски кутии са поставени в български магазини в страната, българско училище и Консулската служба в посолството на България в Никозия.Събраните средства ще бъдат изпратени по разкритата от Българския червен кръст сметка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44