Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 доброволци от Пловдив потеглиха за Варна, за да се включат в разчистването на засегнатия район

Снимка: БГНЕС

20 души от доброволческото формирование "Пловдив 112" потеглиха за Варна, за да се включат в разчистването на засегнатия от бедствието миналата седмица квартал "Аспарухово".

Участниците в акцията, която е първа за сформирания преди половин година Пловдивски доброволчески отряд, са оборудвани с всичко необходимо, за да окажат помощ на пострадалите, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев:

В бусовете имаме необходимите лопати, ботуши, кофи, ръкавици - всичко, което е необходимо за работата. Пет дни е първоначалният ни план, в които ще бъдат разположени във Варна, като естествено в рамките на това време ще стане ясно дали ще бъде необходимо да удължим престоя. Община Пловдив има готовност и да го удължи. Това е част от солидарността на Пловдив, която, знаете, още в първия ден обявихме, че Община Пловдив ще подпомогне Варна с финансови средства и с хора. В четвъртък Общинският съвет ще вземе решение за отпускане на помощ от 100 хиляди лева на Община Варна, които ще бъдат разпределени по усмотрение на общината.

Съпричастност - това беше думата, която най-често повтаряха доброволците при потеглянето си тази сутрин за Варна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44