Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкрити са телефонни измамници в Горна Оряховица

Полицията в Горна Оряховица разкри шестима телефонни измамници, взели 22 400 лева от 83-годишна жена.

От 23 март до 19 май тя шест пъти давала пари за операция на сина и снаха си в Съединените щати, както и за своя операция зад океана. 

Парите били от спестявания и продажба на земи, а най-крупната сума, предадена на измамниците, била 11 хиляди лева, изтеглени от банка. Жената се оплакала в полицията едва на 5-и юни, след като разбрала, че близките й не се нуждаят от лечение. Пенсионерката станала жертва на рецидивисти от град Ветово на възраст от 22 до 37 години с множество присъди за измами и други престъпления. На шестимата са повдигнати обвинения за измама, осъществена в престъпен сговор и в условията на опасен рецидив. Измамниците са направили пълни самопризнания.

Поели са ангажимент да върнат парите и затова прокуратурата в Горна Оряховица е наложила на единия от тях домашен арест, а на останалите мерките за неотклонение са парични гаранции. Престъпниците ремонтирали къщите си с парите, взети от пенсионерката. При обиски в домовете им са иззети множество телефони, за които ще се проверява дали не са използвани и за други измами.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44