Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организацията на евреите "Шалом" събира помощи за пострадалите от наводненията

Снимка: БГНЕС

Организацията на евреите в България "Шалом" представи инициативата "Солидарност и благородство в действие", в която се събират помощи за пострадалите от наводненията в страната.

Регионалната структура във Варна е предоставила парични средства на местните организации на Българския червен кръст за подпомагане на бедстващите след наводнението.

Председателят на "Шалом" Максим Бенвенисти добави, че доброволци от организацията са готови да помогнат с труда си и добави, че Израел и израелският народ скърбят и изразяват съчувствие на семействата на жертвите.

Бенвенисти съобщи, че посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз още в събота е бил в района на Варна, за да се ориентира на място за нуждите на пострадалите. В акцията освен българската еврейска общност се включват и израелските бизнесмени, които работят у нас. 

Когато научихме за трагедията от наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново много бързо създадохме условия за набиране на помощи от членовете на "Шалом" и днес първият микробус с тях пътува за структурата на БЧК във Варна, каза Йосиф Меламед, главен секретар на "Шалом".

По думите му повечето от регионалните организации се включват в предоставянето на необходимите помощи за бедстващите от наводненията.

Утре на церемония с почетния знак на "Шалом" ще бъдат наградени личности за приноса им за осъществяването на междуетническия и религиозен диалог, както и за популяризиране на историята на спасяването на българските евреи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44