Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Мини Марица-изток" ще получат заплатите си за юни

Снимка: БГНЕС

Работниците от "Мини Марица-изток“ ще получат заплатите си за юни, въпреки че сметките им са в КТБ. Това заяви за "Хоризонт" инженер Георги Златев, изпълнителен директор на въгледобивното дружество в отговор на притесненията на синдикатите.

Работниците сами са започнали да си откриват нови сметки в други банки, съобщи инженер Златев. Тези, които не са го направили, ще получат на 25-и юни заплатите си на ръка. Останалите сметки на държавното въгледобивно дружество не са в КТБ.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев също заяви за "Хоризонт", че не очаква проблеми в изплащането на заплатите в двете държавни дружества в региона "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток" 2. Според него истината за кризата в банката на Цветан Василев ще стане ясна на един по-късен етап. И добави, че при големите пари са и големите опасности, но отхвърли възможността да се повтори банковата криза от 1996-1997-а година.

Попитан как държавата се справя с бедствената ситуация след наводненията, Тренчев припомни, че още през 2004-а година е поискал създаването на национална гвардия, която би могла да бъде използвана не само за опазване имуществото на хората, но и в ситуации на кризи и бедствия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44