Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети ден Добрич е в бедствено положение

Снимка: БГНЕС
Пети ден Добрич е в бедствено положение. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че водата е годна за пиене, но рискът от заболявания и зарази остава. Продължава отводняването на залятата с кал и тиня част на града. В района на Хуманитарната гимназия канализациите са запушени. Трафопостът е изключен и има абонати без ток.

Сборният пунк на доброволците, желаещи да помогнат в Добрич е в двора на Хуманитарната гимназия в града. Нужна е още техника и дезинфекционнни препарати, каза за "Хоризонт" Валентина Закова от местната структура на БЧК: Най-много се събират дезинфекционни, почистващи и перилни препарати, защото хората искат да изперат покъщнината, която е залята. Събират се пакетирани храни във вид на консерви, бисквити, чайове - всичко пакетирано, което може да се направи в т.нар. "хранителен пакет". Събираме минерална вода, кофи, лопати, гумени ботуши, четки, за да могат на първи етап да се изчисти калта, която се е натрупала, обясни Валентина Закова от структурата на БЧК в Добрич.

Тя каза още, че мобилни екипи разнасят храна по домовете: Ние ги разделяме на два лъча по два буса - един на общината и един на БЧК. От къща на къща в засегнатите региони на град Добрич ще разнасят минерална вода и хранителни пакети.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44