Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново порой в Добрич, валежите - 14 пъти над капацитета на хидросъоръженията

| обновено на 24.06.14 в 17:02
Снимка: БГНЕС

Пороен дъжд, макар и за кратко, се изля след обед в Добрич и предизвика силно притеснение сред хората. От Регионалната здравна инспекция отново предупредиха за пиене да се ползва само бутилирана вода, а за битови нужди - преварена.

В града са пристигнали два камиона с над 4 хиляди туби по 10 литра минерална вода. До края на деня се очаква да пристигнат още два камиона със същото количество

Общинският съвет в Добрич ще поиска правителството спешно да изготви проект за трасе от добричкото село Врачанци до Добрич, което да осигури безпрепятствено оттичане на водите. Трасето ще е дълго 7 километра и ще бъде част от превантивните мерки срещу бъдещи наводнения в района.

Според заместник-кмета Пламен Ганчев, падналите валежи по време на бедствието са 14 пъти над капацитета на хидротехническите съоръжения и с днешна дата нищо не би могло да отведе подобно количество вода. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44