Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морето при Офицерския плаж във Варна е жълто-кафяво

Снимка: БГНЕС
От пороя цветът на морето на Офицерския плаж във Варна е жълто-кафяв. Андрей Василев, представител на Алея Първа, концесионер на варненската плажна зона, обяснява на какво се дължи състоянието й 5 дни след пороя:

Още дълго време ще е така, защото всичко това, което виждате, на устието на Шокаровия канал, е наноси, които бяха по протежението. Работим усилено. Има една фадрома и един булдозер, който вече е подготвил Офицерски плаж. В четвъртък, за съжаление, точно след тези бедствия, имаме проверка от регионалното министерство за изпълнението на договорните ни задължения. В петък вече спокойно хората могат да посетят плажа, той ще бъде подготвен. Надявам се ще останат само щетите, които ще се виждат по Шокаровия канал.

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44