Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Търново почистват рисковите участъци по реките Янтра и Белица

Снимка: Община Велико Търново

Община Велико Търново започна почистването на дърветата, които пороите струпаха под мостове и в коритата на реките Янтра и Белица. Според кмета на града Даниел Панов, за трайно почистване и укрепване на рисковите участъци по двете реки, общината има шест проекта, за които очаква от държавата един милион 553 хиляди лева финансиране.

В момента първата ни задача, това е почистването на речното корито на река Белица и река Янтра. Държавното горско стопанство "Болярка" създава организация тези клони, дървета, които даже  в част в къщите са влезли в дворовете на хората, да започне спешно почистване.

Същевременно днес общината започна дезинфекция  на засегнатите от наводненията територии. Пръскането се извършва с препарат, предоставен от здравното министерство. Първо се обработват улиците в град Дебелец, а утре в град Килифарево и крайречния квартал "Асеново" във Велико Търново. Пострадалите от наводненията над 220 къщи и техните дворове ще бъдат дезинфекцирани по желание на собствениците.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44